Huh huh.. kun ei edes tarkalleen tiedä mitä kaikkea loppujen lopuksi ennen matkaa pitäisi olla tsekattuna ja hankittuna. Rokotukset varmasti nousee esille yhtenä hyvin tärkeänä osana ja ne meillä alkaakin olla jo piikitettynä AUTS! Kädet puuduksissa! Matkailuklinikalla ja infektioklinikalla on niiden takia joutunut käymään, koska sieltä saa kuitenkin luotettavimman ja ajankohtaisimman tiedon ja heillä on luvat niitä pistellä. Ollaan otettu meningokokki Men Acwy eli aivokalvontulehdus, typhoid fev. eli lavantauti, a ja b -hepatiitit, tetatus-diphteria eli jäykkäkouristus-kurkkumätä tehoste..ja sitten Annalla taitaa olla viel polio tehoste ja keltakuume. Kun ne saattaa tota keltakuume rokotetodistusta kysellä jossain rajalla, mutta pitäis olla niin ettei sitä tarvitse, mun täytyy vielä tsekata sekin asia. Sekin on kumma miten kaikilla tuntuu olevan vähän eri tietoa asioista.. täytyy monelta taholta kysellä ja ihmetellä ja olla itse tosi aktiiivinen kyselijä.

Tänään tehtiin apteekkireissu ja vähän mietittiin että mitä voitais tarvita siellä hädän hetkellä =) mukaan tarttui apteekista ainakin särkylääkettä (panadooolia pitää olla, ei saa olla ibuprofeiinia, ku siel niissä kuumetaudeissa voi olla verenvuototaipumusta niin haluta ainakaan pahentaa tilannetta!) Kortisonivoidetta, käsidesiä, allergialääkettä, puhdistusainetta, ampikyy... mitä vielä.. ja tuossa ei todellakaan ole vielä kaikki..tarvitaan vielä kumihanskoja, taitoksia ja siteitä, laastareita... saahan sieltä paikan päältä varmasti jotain, mutta ei voi kuitenkaan kaikkea laskea sen varaan!

Käytiin vähän kuuntelemassa luentoja turvallisuudesta ja terveysasioista Afrikassa yleensä.. ja vaikka pelottaakin mitä kaikkea siellä voi tapahtua niin innoissamme ollaan vielkin lähdössä! Niin innoissamme että tännekkin piti tulla laittamaan kommenttia =)

Täytyy alkaa miettimään että löytyykö kaapista tarpeeksi vaatteita mukaan vai pitäiskö jotain vielä ostaa, ja mitä kenkiä me sinne otetaan! Ja miten paljon mitäkin otetaan...